Lezing voor WARP
01.03.2012, Koetshuis, Sint-Niklaas.

Het Warp Interventie Team bestaat uit Margot Dieleman, Stefaan Van Biesen en Eric Windey. Vanaf Coup de Ville voerden ze verschillende straatperformances uit in Sint-Niklaas. Met foto's, video's en verhalen geven ze een overzicht van hun diverse acies. Hun inspiratiebronnen worden onder meer gevormd door de Fluxus-beweging en de Franse Situationisten die de stad op eigenzinnige manier verkenden en er acties uitvoerden.
Voortdurend onderzoekt WIT het stadsweefsel op zoek naar dysfunctionaliteit, gebrekkige esthetische ingrepen, verwaarloosde plaatsen of locaties die uitnodigen om er een statement te brengen. Wat het team onderneemt voltrekt zich onregelmatig, is kortstondig en geenszins pamflettair. Hoewel de actiegroep in het zwart gekleed is en voorzien is van een armband met logo leunt hun werkwijze aan bij de filosofie van het geweldloos verzet. Hun acties voltrekken zich bijna contemplatief zonder er veel ruchtbaarheid aan te geven zodat ze eerder een signaalfunctie op zich nemen.
Met een klein gebaar hopen ze het bewustzijn van anderen te stimuleren opdat er in de toekomst verandering in een bepaalde situatie zou komen.

Stef Van Bellingen

Meer info over WARP